Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vor apărea acte de terorism şi în România

0
 băsescu traian

Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că şi românii sunt expuşi posibilelor atentate, referindu-se atât la cei care trăiesc în Europa, cât şi în ţară.

„Eu cred că mai devreme sau mai târziu vor apărea acte de terorism şi în România (…) Ideea că la noi nu există risc terorist e falsă”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a spus că problema Islamului în Europa trebuie tranşată cu fermitate, apreciind că „este o greşeală uriaşă” să aperi democraţia sacrificând ‘liniştea propriilor popoare’.

Traian Băsescu este de părere că Angela Merkel „a greşit şi face în continuare o greşeală din dorinţa de a fi consecventă politic” în ce priveşte imigranţii, în condiţiile în care realitatea dovedeşte că „soluţia culturală” de integrare a musulmanilor „a fost un eşec”.

Totodată, fostul președinte a precizat că, deşi mulţi îl vor judeca pentru ideea sa, dacă ar fi în locul Angelei Merkel sau a lui Francois Holland, ar recurge la măsuri care să afecteze familiile teroriştilor, astfel încât să-i descurajeze pe potenţialii atacatori.

„Ce aş face în locul lui Merkel şi Hollande (…), la orice atac terorist vă expulzăm familiile, vă confiscăm averile, toată familia pleacă de unde a venit. Nu mai avem altă soluţie (…), soluţia culturală a fost un mare eşec. Rudele până la gradul trei să fie expulzate în 24 de ore, nu din răzbunare, ci pentru a reduce numărul celor care fac atentate şi să-i faci să se gândească la familiile lor”, a declarat Traian Băsescu.

După atentatul de la Nisa, liderul PMP a atras atenţia că serviciile de securitate, inclusiv cele din România, nu sunt capabile să prevină toate atacurile teroriste.

„Nu vreau să panichez pe nimeni. Structurile de securitate româneşti sunt mobilizate tot timpul să prevină atacuri teroriste, dar nicio structură, niciun stat, inclusiv România, nu poate garanta că este în măsură să prevină un atac la metrou oricând ar fi el”, a mai declarat Traian Băsescu.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here