Aveți nevoie de un psihoterapeut în București? Îl găsiți la Centrul PsihArt!

0

În această perioadă suntem cu toții într-o situație nemaiîntâlnită până acum: ne confruntăm cu răspândirea rapidă a virusului COVID-19 care a făcut deja mii de victime la nivel global.

Recomandarea autorităților și a medicilor este să stăm acasă și să nu părăsim domiciliul decât în cazuri de forță majoră. Astfel ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei din jur. Pentru că, până la urmă, singurii responsabili de răspândirea acestui virus suntem noi, cei care ignorăm cu desăvârșire îndemnurile tuturor de a rămâne izolați sau, în caz de ieșim, de a purta echipamente de protecție.

Ok, este bine să stăm în casă. Dar apoi vine întrebarea: cum ne influențează această izolare din punct de vedere psihic? Ce consecințe imediate sau ulterioare izolării pot apărea la nivelul psihicului nostru?

Primele și cele mai des întâlnite consecințe vor fi anxietatea și depresia. În continuare specialiștii Centrului psihologic PsihArt din București subliniază câteva simptome pe care le putem experimenta, pentru care dispun și de servicii care vor aduce o rezolvare adecvată.

Anxietatea

Anxietatea este o stare accentuată de neliniște, în timpul căreia simțim că se va întâmpla ceva rău sau că nu mai suntem în siguranță. Din păcate, aceasta nu este o stare ce ține doar de psihic, ci aduce modificări întregului corp: inima începe să ne bată mai tare, începem să respirăm mai greoi sau mai accelerat, începem să transpirăm, nu se încordează mușchii și parcă ne strânge stomacul. De aceea, de cele mai multe ori ne vine greu să stăm pe loc, simțim constant nevoia de mișcare, de a face ceva. În ceea ce privește starea psihică, începe să apară îngrijorarea, amintirile neplăcute, începem să ne imaginăm lucruri extreme și să nu mai fim siguri pe nimic, ci să ne îndoim constant.

Depresia

Depresia este o afecțiune mai des întâlnită decât anxietatea. Tot mai multe persoane au ajuns să sufere de depresie, într-o formă mai ușoară sau mai gravă. În special femeile sunt tot mai afectate, fapt datorat sensibilității mai mari ale acestora. Ce simptome are depresia? Cele mai întâlnite simptome sunt: insomniile, starea de tristețe, lipsa poftei de mâncare, apatia și problemele de concentrare. Atunci când se instalează depresia, ne pierdem interesul față de activitățile care odată ne atrăgeau, suntem irascibili, avem ieșiri nervoase, ne mișcăm tot mai lent și apare dorința de a ne izola și de a nu mai lua contact cu cei din jur.

Psihoterapeutul potrivit, în București

În cazul în care vom avea nevoie de un psihoterapeut în București, îl vom găsi la Centrul PsihArt. Aici, o echipă de psihologi profesioniști atestați sunt gata să ne ajute în caz de nevoie. Nu putem anticipa ce se va întâmpla în viitorul apropiat, dar întotdeauna este bine să luăm în considerare toate variantele.

La Centrul Psihologic PsihArt găsim o paletă largă de servicii psihologice la standarde internaționale, cadru securizat și principii ferme de confidențialitate.

Nu știm când va trece această perioadă și cum vom ieși din ea, dar cu siguranță nu vom mai fi aceeași. Vom ști să apreciem mai mult lucrurile mărunte din jurul nostru și ne vom bucura mai mult de viață!

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here