Augustin Lazăr, cu lacrimi în ochi: „Demersul ministrului Justiției destabilizează Ministerul Public”

0
Foto: Huff.ro

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri seară, că va răspunde punctual criticilor aduse de Tudorel Toader în zilele următoare.

„Respectarea principiilor şi valorilor constituţionale a stat la baza mandatului meu. Mi-a asumat luarea unei atitudine publică de a exprima un punct de vedere ca reacţie la atacturile nejustificate la adresa sistemului judiciar. Evaluarea procurorului general a fost efectuată de către CSM, concluziile fiind de asemenea pozitive. A fost dat calificativul foarte bine. Concluziile la care a ajuns ministrul Justiţiei, fără o bază factuală şi solidă, reprezintă un demers de a destabiliza Ministerul Public. Stabilitatea instituţiei e esenţială. Raportul prezentat azi e modul în care Executivul, prin Ministrul Justiţiei, înţelege să respecte autoritatea Minsiterului Public ca parte a justiţiei din România. Cu privire al declaraţiile ministrului Justiţiei îmi rezerv dreptul de a răspunde zilele următoare”, a spus Lazăr.

Vizibil emoționat și cu lacrimi în ochi, Procurorul General a subliniat că în mandatul său a respectat principiile şi valorile constituţionale.

Vă reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seara că declanşează procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here