Astăzi se votează moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției

0
Sursă foto: Guvernul României

Ieri s-a dezbătut moțiunea simplă pe Justiție care a fost inițiată de grupurile parlamentare ale PNL și USR.

Documentul este intitulat „PSD stăpânul justiției?! Chiar așa…” și va primi votul parlamentarilor în ședința de plen de astăzi.

Tudorel Toader a avut o replică la dezbaterea din Parlament:  „Am trimis a treia oară la CSM să dea aviz pe această ultimă formă. Aşteptăm până la sfârşit de septembrie când CSM ne-a anunţat că va trimite avizul. Am deplină convingere în justeţea şi nevoia de reformare, de modificare. Legile justiţiei sunt din 2004. Legile trebuie aduse în actualitate”, a spus ministrul Justiției.

PNL și USR îi solicită ministrului Tudorel Toader să nu promoveze în forma actuală modificările la legile Justiției.

„În domeniul reformării Justiției, PSD a început actuala guvernare cu stângul. Este încă viu în memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Doar reacția promptă, de la începutul lunii februarie a.c., a societății civile, a multor instituții și organizații profesionale sau neguvernamentale și a opoziției parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat”, transmit semnatarii.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here