Moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Tudose a picat

0

UPDATE

Moțiunea de cenzură  pentru demiterea Guvernului Tudose a picat. Moțiunea nu a reușit să strângă cele 233 de voturi „pentru” necesare pentru a fi adoptată.

UPDATE

Moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR, cu titlul „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, va fi votată astăzi în Parlament.

Liberalii au anunțat că 10.000 de români vor face un lanț uman în jurul Parlamentului și vor cere demisia Cabinetului Tudose.

_______________________________________

Reprezentanții Partidului Național Liberal au citit în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Tudose. Ședința a fost condusă de Niculae Bădălău și nu de liderii partidelor aflate la guvernare.

Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi.

Iată aici textul de prezentare publicat pe site-ul PNL

„PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă

Liviu Dragnea şi PSD au minţit în campanie şi au propus românilor un program de guvernare nerealizabil. În luna iunie şi-au dărâmat propriul guivern, au schimbat fără consultare programul de guvernare şi menţin ţara într-o stare de tensiune continuă. Au provocat un haos generalizat în toate domeniile vitale – justiţie, la sănătate și educație, la fiscalitate sau administraţie.

Astăzi, Mihai Tudose, Liviu Dragnea și camarila din jurul lor au devenit un pericol real pentru oamenii activi din această țară. Sunt în război cu cei care muncesc, cu cei care produc şi sunt dispuşi să sacrifice viitorul copiilor tăi pentru a-şi salva prezentul lor.

Efectele Guvernării PSD:

• România este ultima ţară din UE în topul investiţiilor în resursa umană, dar PSD vrea să fim prima ţară care lasă plata contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate exclusiv în sarcina angajatului.

• In România avem o paritate de 9 pensionari la 10 angajaţi, un deficit la bugetul de pensii de 4,5 miliarde de euro, dar PSD vrea micşorarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii şi chiar naţionalizarea acestuia.

• In România natalitatea scade de 27 de ani, dar PSD a plafonat indemnizaţia pentru creşterea copiilor.

• România ocupă locul 5 în Europa la producţia de petrol şi gaze, dar PSD vrea să plătim cea mai scumpă benzină. Prețurile la carburanți au crescut cu 12% din august până în noiembrie. Prețul la gaze urmează să crească cu 6%.

• Inflația a crescut de 13 ori față de începutul anului.

• Avem cel mai scump euro din istorie, 4,64 Lei/Euro, faţă de nivelul de 4,46 Lei/Euro promis în campanie.

• Indicele ROBOR s-a dublat de la începutul anului şi ratele pentru un credit prima casa au crescut în medie cu 160 de lei.

• PSD a îndatorat țara cu 10 miliarde de euro în 7 luni. – FĂRĂ SĂ FIE CRIZĂ ECONOMICĂ.

Ce câştigi dacă demitem acest guvern?

Echilibru.

Vom stopa haosul fiscal.

Vom abroga ordonanţele de urgenţă care au produs acest haos.

Vom reda încrederea investitorilor.

Vom opri atacurile la independenţa Justiţiei.

Vom reveni la separaţia puterilor în stat”.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here