Astăzi este MARE SĂRBĂTOARE pentru credincioși. Ce NU trebuie să faci sub nici o formă

0

Credincioșii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Filip, unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. Mulți români îi poartă numele.

Tradiția spune că azi nu este bine să mături, să dai gunoiul afară din casă, să macini, să coşi sau să deschizi ferestrele, ori să dai cu împrumut, deoarece aduce mare ghinion în familie.

De asemenea, se mai spune că, dacă fetele nemăritate ţin post negru în această zi, imediat după Paşti se vor mărita.

Resturile și firmiturile de la masa de Lăsatul secului se aruncă numai înspre Răsărit, pentru a nu se împrăștia belșugul fără rost.

Credincioșii trebuie să rostească astăzi rugăciunea Sfântului Filip pentru ajutor în clipele grele și sănătate

„Nor purtător de ploaie duhovnicească, cu adevărat te-ai arătat celor de pe pământ. Adăpând inimile celor de pe pământ, ca pe o ţarină în taină. Că înconjurând cu cuvântul, ai adăpat marginile. Și ca nişte ploi verşi miruri din sicriu. Pentru aceasta, suflând în inimile cele credincioase, mireasma Duhului ai adunat într-însele, Sfinte Apostole Filip. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta. Ca o lumină ai fost trimis în chip de săgeată, Apostole, cu luminoase raze luminând pe cei ce cu credinţă strigă: Binecuvântat eşti Doamne, Dumnezeul părinţilor noştri.

Acum învrednicindu-te de Slava Cea Negrăită şi de Lumina Cea Neînserată, unde este veselia cea nespusă, unde este bucuria cea neîncetată, în biserica celor întâi-născuţi, unde sunt locaşurile drepţilor, roagă-te pentru toţi creştinii, Sinte Apostole Filip, Preaînţelepte.”

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here