Angela Merkel: Uniunea Europeană trebuie să demonstreze că poate prospera şi fără Marea Britanie

0

Cancelarul Angela Merkel susţine că Uniunea Europeană trebuie să demonstreze că poate prospera şi fără Marea Britanie. Liderul Germaniei, împreună cu liderii Franţei şi Italiei, caută o nouă cale pentru Europa, informează Bloomberg.

„Respectăm decizia Marii Britanii, dar în mod natural vrem să fim clari că celelalte 27 de state membre lucrează pentru o Europă prosperă şi sigură. Avem nevoie de rezultate”, a declarat Merkel, care era alături de preşedintele francez Francois Hollande şi de premierul italian Matteo Renzi, la bordul unui portavion italian.

Liderii din Germania, Franța și Italia s-au întâlnit pe portavionul Giuseppe Garibaldi, luni, în condiţiile în care îngrijorările legate de viitorul Uniunii Europene încep să se adune, precizează Bloomberg.

„Mulţi credeau că Europa a fost terminată după Brexit, dar nu este cazul. Noi credem că Europa poate fi o soluţie la problemă, în timp ce populiştii cred că Europa este cauza tuturor problemelor”, a spus Matteo Renzi la conferinţa de presă.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here