ULTIMA ORĂ! Emmanuel Macron a fost ales președinte al Franței cu 65,8% din voturi

0

Emmanuel Macron, un susținător al valorilor europene, a fost ales președinte al Franței cu 65,8%. Marine Le Pen, politicianul care vroia să scoată Franța din Uniunea Europeană, a obținut 34,2%.

„O nouă pagină a îndelungatei noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie una a speranţei şi încrederii regăsite”, a declarat preşedintele-ales al Franţei.

Marine Le Pen și-a recunoscut înfrângerea în urmă cu puțin timp: „Cetăţenii Franţei au ales un nou preşedinte, optând pentru continuitate. Prin acest rezultat istoric şi masiv, francezii au transformat alianţa patrioţilor în principala forţă a opoziţiei. Formaţiunile politice care l-au susţinut pe Emmanuel Macron s-au discreditat singure”, a declarat Marine Le Pen, potrivit Le Monde.

Vă reamintim că 47,5 milioane de francezi au fost așteptați la urne, duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

50.000 de poliţişti şi de jandarmi și 7.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a menține securitatea în ziua alegerilor.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here