A fost redusă vârsta de pensionare. Președintele Iohannis a promulgat legea

3

Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. 

Actul legislativ prevede ca anumite categorii de români să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare.

„Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice și/ sau de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu Mureș, Slatina, Turnu Măgurele și Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare”, se arată în textul de lege.

Vă reamintim că măsura a fost adoptată în luna Mai de Camera Deputaților, forul decizional.

Citește și acest articol

S-a schimbat vârsta de pensionare a românilor. Se iese la pensie cu 13 ani mai repede

loading...
loading...
loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. Am lucrat în Gr 1 de muncă din anii 1974 1992 și am 16 ani în acele condiții de toxicitate și legea era ,ca cei ce au lucrat peste 15 ani o zi au dreptul de reducere a vîrstei de pensionare cu 6 luni la an .A dat legea 263/2001 unde sa pus un prag limită de cotizare de 35 ani și cei ce au atins limita de 35 ani au dreptul de a li se reduce 5 ani din vîrstă .Asta e bine pentru cei ce au lucrat în condiții normale nu au grupe 1 sau 2 de toxicitate .Nu comentez asta .Dar de ce mie care am lucrat 16 ani și am dreptul la 8 ani de reducere din vîrsta standard și fără penalizare MI SA FURAT CEI 8 ANI .ÎMI CERE ȘI MIE COTIZAREA A 35 ANI .DE CE ?DE CE MA FURAT DE CE MI SE CUVINE ?CÎT MI SE CUVINE SĂ MII DEA .DACĂ MAI COTIZAM MI SE CUVENEA MAI MULT .EU VREAU CE MI SE CUVINE ,CÎT AM LUCRAT ÎN GR 1 SINGURA CONDIȚIE ERA 15 ANI ,SUB 15 ANI NU AVEAI REDUS NICI O ZI .ACUMA DACĂ NOI CEI CE AM ÎNDEPLINIT CONDIȚIILE VECHII LEGI PESTE 15 ANI DACĂ ÎMI CERI 35 ANI CA LA CEI FĂRĂ GRUPE DE CE NUMI DAI REDUCEREA CU 8+5 ANI .DAR DE CE DISCRIMINAREA ASTA CUM ARATĂ LA PAGINA 70-75 DIN LEGEA 263/2001 POLIȚIEA /MILIȚIEA ARMATA DE VÎRSTA MEA ESE CU MINIM 15 ANI de Gr 1 DE MUNCĂ DAR NU AU LUCRAT ÎN CONDIȚII TOXICE AU DREPTURI LA VECHEA LEGE .DE CE SA APLICAT LEGEA ASTA LA CEI CE AM; AVUT UN CONTRACT DIN URMĂ . O ȚARĂ DE HOȚI .CU ACEASTĂ LEGE SA DAT ADEVERINȚE CARE ATESTĂ FALS CĂ AU LUCRAT ÎN CONDIȚII SPECIALE DE MUNCĂ LA MULȚI CARE NU AU DREPTUL DECI CORUPȚIE MARE .CINE MĂ AJUTĂ SĂ DOVEDESC CĂ LA GALAȚI TOATĂ JUSTIȚIEA E CORUPTĂ ȘI CHIAR EI NU ÎMI RECUNOSC 9 ANI TRECUȚI ÎN CARNETUL DE MUNCĂ ÎN GR 1 DE MUNCĂ ȘI LEAM ZIS CĂ AU SCOS LA PENSIE OAMENI CU ADEVERINȚE FALSE DE LUCRU ÎN CONDIȚII SPECIALE .LA CEDO MIA RESPINS DOSARUL DEȘI AM ÎNDEPLINIT CONDIȚIILE DE 6 LUNI .MĂ VOI ADRESA LA ONU ȘI DUPĂ MAI VORBIM – AM ZIS VORBIM DAR DE JUSTIȚIEA DIVINĂ ȘI VEȚI ÎNȚELEGE CĂ VREMEA EXTREMĂ NU VINE DE LA SINE CI DE LA MERITE …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here