A fost aprobat acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

0

Guvernul Marii Britanii a aprobat, miercuri, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunțat premierul Theresa May.

„Acesta este un pas decisiv care ne permite să trecem mai departe și să finalizăm înțelegerea în zilele ce urmează. Aceste decizii n-au fost tratate superficial, dar cred că este o decizie în favoarea interesului național. Este o decizie care va fi intens dezbătută, cum și trebuie să fie, și este de înțeles. Dar alegerea noastră a fost acest acord, care ne permite să recăpătăm controlul și să construim un viitor promițător pentru țara noastră. Este datoria mea ca prim-ministru să explic deciziile luate de Guvern și sunt pregătită să fac asta, începând cu un discurs pe care îl voi susține mâine (n.r – joi) în Parlament. Permiteți-mi să închei spunând că datorez acestei țări să iau decizii în interes național și cred din toată inima că această decizie este cea mai bună pentru întreg Regatul Unit”, a transmis premierul Britanic.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va face o declaraţie joi, la orele 07.10 GMT, la o zi după anunţul guvernului de la Londra că a aprobat proiectul de acord privind Brexitul, potrivit unui comunicat publicat de Consiliu.

Aprobarea Guvernului este necesară în vederea permiterii organizării unui summit excepţional cu liderii europeni, cu scopul de a valida acordul. Acesta urmează să fie ratificat, ulterior, de parlamentele britanic, parlamentele naţionale ale statelor din UE şi în Parlamentul European, înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, la 29 martie 2019, informează ProTV.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here