Cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis privind legea dării în plată a ajuns la Senat

0

klaus_Iohannis

Conducerea Senatului a fost sesizată, luni, cu privire la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilului ipotecat, aceasta urmând să fie discutată de Comisiile de specialitate.

Cererea a ajuns la Senat şi va fi repartizată Comisiilor, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

Având în vedere că Parlamentul va intra în vacanţa de iarnă începând de miercuri, această solicitare va fi discutată abia în luna februarie, odată cu reluarea activităţii senatorilor şi deputaţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Conform proiectului de lege, debitorul va ceda toate bunurile ipotecate în favoarea creditorului, în situaţia în care executarea obligaţiilor asumate prin contractul de credit a fost garantată cu două sau mai multe bunuri.

Debitorul trebuie să transmită creditorului prin intermediul unui executor judecătoresc, al unui notar public sau al unui avocat o notificare creditorului în care anunţă decizia de transmitere a dreptului de proprietate asupra bunului sau bunurilor ipotecate. Toate costurile notariale şi ale executorului judecătoresc sau avocatului, după caz, vor fi suportate de debitor.

După comunicare deciziei de către debitor, creditorul nu mai poate urmări codebitori sau garanţii personali sau ipotecari pentru stingerea creditului.

Proiectul de lege prevede că la momentul încheierii contractului pentru transferul de proprietate, respectiv la data pronunţării hotărârii judecătoreşti definitive, va fi stinsă orice datorie a debitorului faţă de creditor, acesta din urmă neputând solicita sume de bani suplimentare.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here