phaeton

Volkswagen va suspenda din martie 2016 producția modelului de lux Phaeton – cel mai exclusivist din gama grupului german și al cărui preț se ridică la 89.650 de euro, pe fondul reducerii costurilor în urma scandalului emisiilor, potrivit Bloomberg și Reuters.

Modelul Phaeton este produs la Dresda, Saxonia — cea mai mică fabrică a Volkswagen — și a fost „proiectul de suflet” al fostului președinte Ferdinand Piech.

Dezvoltarea proiectului a costat peste un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), iar anul trecut au fost produse doar 4.000 de unități. Modelul Phaeton trebuia să concureze cu Mercedes-Benz S-Class și BMW 7-Series, dar nu a reușit niciodată să îndeplinească țintele de vânzări de când a fost lansat, în 2002.

„Producția din Dresda va fi suspendată în timpul fazei de restructurare”, a afirmat Jens Rothe, șeful Consiliului angajaților Volkswagen din landul Saxonia.

Uzina din Dresda va fi modernizată timp de un an și aici va fi produs modelul electric Phaeton, probabil din 2019. Majoritatea angajaților din Dresda vor fi mutați la fabrica din Volkswagen din Zwickau, aflată la aproximativ 120 de km depărtare de Dresda.

Joi, reprezentanții sindicatelor VW au anunțat că firma germană va renunța anul viitor la 600 de angajați cu contract temporar de muncă de la fabrica din Zwickau. Unitatea din Zwickau este a cincea mare fabrică a VW din Germania, unde cei 8.800 de angajați asamblează modelele Golf și Passat.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar Volkswagen a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la accelerație.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.