havriletConsumatorii casnici vor plăti de la 1 ianuarie 2016 cu 3,5% mai puțin la energia electrică, a declarat, miercuri, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, într-o întâlnire cu presa.

Decizia a fost luată în comitetul de reglementare, care a avut loc miercuri.

„Am decis o reducere de 3,5% de la 1 ianuarie pentru factura finală. Tarifele de distribuție au scăzut cu 12% în medie, însă a crescut ponderea certificatelor verzi de la 35 de lei la 43 de lei”, a arătat Niculae Havrileț.

Ponderea certificatelor verzi în factura consumatorilor casnici a crescut după ce mai multe companii mari consumatoare de energie au fost exceptate de la plata unei părți a certificatelor verzi.

„Dacă nu ar fi crescut cota de certificate, factura finală ar fi fost redusă cu 5,5%”, a adăugat Niculae Havrileț.

La începutul lunii decembrie, Ministerul Economiei a publicat lista celor 37 de companii exceptate de la plata unei părți a certificatelor verzi. Printre aceste companii se află Alro Slatina, Arcelor Mittal Galați, Lafarge, Carpat Cement, Saint-Gobain, Azomureș.

2 COMENTARII

  1. domnule nu stiu cum se intanpla de eu de 5-6 ani paltesc factura la2 saptamani 120 leimai jos nici o data,am fost am anuntat ca nu este posibil asa ceva,si nu ma ia nimeni in seama,sunt pensionata pe caz de boala cu o pensie de 400 de roni si jumatate o dau la electrica,am cerut schimbarea contorului si mi-a zis ca trebuie sa platesc o taxa,sau pt verificare ,ca banuiesc ca se fura curent,nu imi pot permite sa platesc,pt ca nu am venit,poate ma puteti indruma,ce sa fac,baza de impozitare este 98 la suta
    cum se poate asa ceve?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.