CateBlanchettRooneyMaraCarol_article_story_large

În fruntea nominalizărilor anunțate joi de Asociația presei străine de la Hollywood pentru a 73-a ediție a Globurilor de Aur se află filmul „Carol”, la cinci categorii. Este povestea de dragoste între două femei, iar interpretele principale, Cate Blanchett și Rooney Mara, au fost nominalizate la categoria „Cea mai bună actriță în rol dramatic”, informează AFP și EFE.

Celelalte categorii la care a fost nominalizat filmul lui Todd Haynes sunt „Cel mai bun film dramatic”, „Cel mai bun regizor”, „Cea mai bună bandă sonoră originală” (la care se adaugă dubla nominalizare a celor două actrițe menționate).

„Carol” este urmat de „The Big Short”, „The Revenant” și „Steve Jobs”, fiecare cu patru nominalizări. Câte trei nominalizări au obținut pentru ediția 2016 „The Danish Girl”, „The Hateful Eight”, „The Martian”, „Room” și „Spotlight”.

Pelicula lui Todd Haynes își va disputa premiul pentru „Cel mai bun film dramatic” cu „The Revenant” al regizorului Alejandro Gonzales Inarritu, „Mad Max: Fury Road”, „Room” și „Spotlight”. Inarritu este nominalizat și la categoria „Cel mai bun regizor”, alături de Haynes („Carol”), Tom McCarthy („Spotlight”), George Miller („Mad Max: Fury Road”) și Ridley Scott („The Martian”).

La categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” au fost selectate „The Brand New Testament” (Belgia-Franța-Luxemburg), „The Club” (Chile), „The Fencer” (Finlanda-Germania-Estonia), „Mustang” (Franța) și „Son of Saul” (Ungaria).

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur va avea loc în 10 ianuarie la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.