erdogan

Turcia nu datorează Rusiei nicio scuză pentru doborârea săptămâna aceasta a avionului rus de război, i-a replicat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan preşedintelui rus Vladimir Putin, care a reproşat Ankarei acest lucru, informează DPA.

Vladimir Putin a criticat joi Turcia pentru că nu şi-a cerut scuze pentru faptul că avioane de vânătoare turceşti de tip F-16 au doborât un bombardier rusesc de tip Su-24 care se întorcea dintr-o misiune de susţinere a forţelor guvernamentale siriene.

„Nu am auzit încă vreo scuză de la cel mai înalt nivel în Turcia. Şi nici propuneri de despăgubire pentru pagubă ori promisiuni de a-i pedepsi pe autori pentru crima comisă”, a declarat liderul de la Kremlin citat de agenţia rusă Tass.

„Eu cred că dacă există vreo parte care trebuie să-şi ceară scuze, atunci nu noi suntem acea parte. Cei care ne-au încălcat spaţiul aerian sunt cei care este nevoie să-şi ceară scuze”, a declarat președintele turc Erdogan într-un interviu pentru CNN International.

Aviația turcă a doborât marți un avion militar rusesc care, potrivit Ankarei, a încălcat spațiul aerian al Turciei în apropiere de frontiera cu Siria. Tensiunile între cele două țări au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localități turcofone în Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.