Un film despre tinerețea papei Francisc va fi lansat în cinematografele italiene pe 3 decembrie

0

chiamatemi-francesco_poster

Filmul „Chiamatemi Francesco” („Spuneți-mi Francisc”), care prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranți italieni din Argentina pentru a deveni șeful Bisericii Catolice, va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie, informează EFE.

„Chiamatemi Francesco”, care a fost prezentat joi presei din Roma, prezintă viața lui Jorge Bergoglio din anii tinereții când a decis să intre în ordinul iezuiților și până când a fost ales papă la 13 martie 2013.

Regizorul filmului, italianul Daniele Luchetti, a explicat că este vorba de „un film de investigație” pentru care a fost nevoit să facă „multe săpături” pentru a menține o relație onestă cu personajul. O căutare care a început în urmă cu doi ani la Buenos Aires, orașul natal al papei, când a decis să caute piste privind viața Înaltului Pontif și a găsit foști prieteni de școală ai lui Bergoglio ale căror mărturii i s-au părut „false”.

„Am înțeles foarte repede că riscul de a-l considera ‘un santito’ se afla la orice colț de stradă. Personajul care înmoaie inima catolicilor și a laicilor era deja prins într-un noian de locuri comune”, a spus Luchetti.

Filmul a fost produs de Taodue pentru Grupul Mediaset și este jucat de argentinianul Rodrigo de la Serna, care îl interpretează pe Francisc în anii de tinerețe, și de chilianul Sergio Hernández, în anii mai recenți ai biografiei papei.

„Chiamatemi Francesco” începe în 1963 cu un tânăr Bergoglio care trăiește o viață de adolescent normală, cu prieteni și iubită pe care îi va părăsi pentru a-și urma vocația și a intra în rândurile iezuiților. Bergoglio va trăi apoi ultimii ani ai dictaturii militare (1976-1983) din Argentina, sărăcia care a lovit țara în 1990 și criza din 2001.

Filmul se încheie în ziua în care Bergoglio, îmbrăcat în alb și cu o cruce de fier, salută mulțimea din Piața San Pietro, după ce a fost ales papă la 13 martie 2013. „Chiamatemi Francesco” va fi lansat pe marile ecrane la 3 decembrie, dar va putea fi vizionat marți (1 decembrie) în avanpremieră în Aula Pul al VI-lea de la Vatican.

„Chiamatemi Francesco” este lansat după apariția și a altor filme despre tinerețea papei argentinian, precum cel regizat de Beda Docampo Feijóo, „Francisco, el padre Jorge”, inspirat dintr-o carte scrisă de ziarista argentiniană Elizabetta, cu Dario Grandinetti în rolul principal, și care a avut premiera în septembrie.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here