5 motive pentru a bea zilnic ceai de hibiscus. Iată cum se prepară

0

Ceaiul de hibiscus este o băutură foarte populară în toată lumea și adesea este utilizat ca medicament. Ceaiul se prepară din părți ale plantei Hibiscus sabdariffa, în special din flori.

Uite care sunt beneficiile ceaiului de hibiscus:

Ajută la digestie
Mulți oameni beau ceai de hibiscus pentru a îmbunătăți digestia. Acesta stimulează atât diureza, cât și tranzitul intestinal. Tratează constipația, ajută la pierderea în greutate, îmbunătățește starea de sănătate a sistemului gastro-intestinal și previne cancerul colorectal.

Ajută la slăbire

Ceaiul de hibiscus este, de asemenea, benefic pentru a pierde în greutate. Daca ați consumat alimente bogate în carbohidrați – zahăr și amidon, beți o cană de ceai de hibiscus. Studiile arată ca extractul de hibiscus reduce absorbția de amidon și glucoză și poate ajuta la pierderea în greutate.

Are proprietăți anti-cancer
Acidul protocatechuic găsit în ceaiul de hibiscus are puternice proprietăți antioxidante și anti-tumorale. Potrivit unui studiu, ceaiul de hibiscus inhibă creșterea celulelor canceroase în leucemie.

Combate anxietatea și depresia
Beneficiile ceaiului de hibiscus includ și calmarea sistemului nervos. Acest lucru ajută la reducerea simptomelor de depresie și anxietate. Conform cercetătorilor, flavonoidele, antocianinele și antocianidele au potențial antidepresiv.

Stimulează sistemul imunitar
Cantitatea mare de vitamina C din ceaiul de hibiscus ajută sistemul imunitar, prevenind răcelile și gripa. Totodată, ceaiul de hibiscus are capacitatea de a scădea temperatura corpului, ceea ce îl face benefic în caz de febra.

Cum se prepară ceaiul de hibiscus
Ingrediente:
– 4 căni de apă filtrată pură;
-1/4 ceașcă de flori hibiscus organice uscate;
-1 – 2 linguri miere crudă;
– lime și frunze de mentă proaspete (opțional);

Mod de preparare
Puneți două căni de apă la fiert, iar când apa clocotește stingeți flacăra și adăugați florile de hibiscus. Lăsați la infuzat 10-15 minute, adăugați restul de apă și mierea. Serviți cu gheață, decorați cu felii de lime și câteva frunze de mentă.

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here