detoxDetoxifierea regulată a organismului nu este doar importantă, ci critică pentru sănătatea organismului. Eliminarea toxinelor în timpul iernii ar trebui să constituie o prioritate pentru oricine, de vreme ce fructele și legumele nu mai sunt consumate în cantități generoase, așa cum se întâmplă în sezonul cald. 

Câteva obiceiuri care contribuie la detoxifierea corpului sunt ușor de adoptat iarna și asigură menținerea unui echilibru fiziologic și mental pe tot parcursul anotimpului rece.

1. Consumul de ceaiuri, ierburi aromatice și condimente cu efecte vindecătoare

O primă cale de detoxifiere eficientă a organismului în sezonul rece este să consumați cât mai frecvent plante, ierburi aromatice și condimente cu proprietăți medicinale recunoscute. Urzica este o sursă excelentă de minerale alcaline, ajutând rinichii să elimine impuritățile și asistând funcționarea glandelor suprarenale.

Alte plante cu efect protector asupra sistemului renal sunt boabele de ienupăr, rădăcina de ghimbir, nalbă mare sau coada calului.

Scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și alte condimente specifice iernii sunt recomandate pentru beneficiile lor curative diverse, printre care se numără și detoxificarea organismului.

2. Hidratarea intensă

Hidratarea suficientă a organismului rămâne la fel de importantă și în timpul iernii, când oamenii consumă de regulă mai puține lichide decât în anotimpul cald. Specialiștii recomandă cel puțin un pahar cu apă după fiecare băutură alcoolică servită, pentru prevenirea deshidratării, oboselii și acumulării excesive de toxine în organism. Doar un aport bogat de lichide poate asistă corespunzător mecanismele naturale de eliminare a substanțelor toxice din corp.

3. Comportamentul alimentar corect

Abuzurile alimentare îngreunează procesele digestive, determinând corpul să nu mai poată procesa corect hrana, absorbi nutrienții și elimina reziduurile. Discuțiile de la mesele festive pot fi și ele nocive pentru digestie, din pricina inspirării aerului în cantități mari din cauza vorbitului în timpul mesei și a mestecatului deficitar al hranei.

Cea mai bună cale de prevenire a acestor neplăceri este să acordați atenție masticației și să consumați porții bine controlate. După mesele copioase soldate cu simptome digestive, puteți preveni indigestia și alte complicații prin administrarea unor suplimente alimentare cu enzime digestive.

4. Suplimentarea aportului de fibre

Fibrele sunt esențiale pentru reglarea digestiei și a rezervelor de energie. Ele previn oscilațiile nivelului de glicemie în sânge, induc mai rapid starea de sațietate (prevenind excesele alimentare) și tratează constipația, așadar facilitează detoxificarea organismului și curățarea colonului. Suplimentați aportul de fibre consumând cât mai multe cereale integrale, nuci, semințe, fructe și legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.