Președintele s-a întâlnit cu premierul pentru a analiza sustenabilitatea măsurilor PSD

0
Sursă foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a avut o întâlnitre de lucru cu premierul Grindeanu pentru a discuta măsurile pe care dorește să le ia Guvernul și a analiza sustenabilitatea bugetului pe 2017.

Președintele a anunțat că trebuie să ne încadrăm într-un deficit de 3% şi să avem o alocare de 2% din PIB pentru apărare. Potrivit lui Iohannis, premierul a precizat că aceste lucruri vor fi realizate.

„Am avut o discuţie aplicată. E foarte important să avem un buget sustenabil, solid, să ne încadrăm într-un deficit sub 3%. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate. Se lucrează pe buget. Discuţiile au fost de natură pentru a vedea ce face guvernul. Datele cu care au venit premierul şi ministrul Finaţelor le-am avut şi noi. Important e să avem un buget ce ţine de toate condiţionalităţile.”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut referire și la cele 10 miliarde de lei care reprezentau motiv de îngrijorare pentru Liviu Dragnea.

„Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc s-a vehiculat sintagma de gaură, ceea ce nici nu poate fi vorba. N-a plecat nimeni cu banii acasă și este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului”, a mai declarat șeful statului.

Prim-ministrul a mers la Cotroceni cu Viorel Ștefan, ministrul Finanţelor Publice.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here