MMA-ESKAPE-1

În septembrie 2015 Curtea de Apel București a dat o hotărâre rămasă definitivă, prin care a obligat Ministerul Tineretului și Sportului să finalizeze procedura de recunoaștere până în data de 9 martie anul acesta.

În pofida acestei împrejurări, decizia instanței continuă să fie încălcată de 3 luni. În tot acest timp, inițiatorii cererii de recunoaștere au făcut mai multe adrese, fără niciun răspuns din partea funcționarilor MTS, motiv pentru care s-a formulat cererea de învestire cu formula executorie, în urma căreia instanța a încuviințat executarea silită a instituției, așa cum apare și pe portalul instanțelor de judecată.

„Soluția pe scurt: Admite cererea. Încuviințează executarea silită a obligațiilor prevăzute de titlul executoriu și a cheltuielilor de executare. Executarea silită se va putea realiza simultan ori succesiv, prin toate modalitățile de executare prevăzute de lege. Încuviințarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul țării. Încuviințarea executării silite se extinde și asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviințate. Fără cale de atac”.

„Este o situație neplacută, atât pentru noi cât și pentru dânșii, însă noi am încercat în tot acest timp să avem un dialog cu reprezentanții instituției și am arătat tot suportul și buna credință. De o lună de zile așteptăm să fim primiți în audiență de către doamna Ministru fără niciun răspuns. Am reușit să ajung până la domnul consilier al Doamnei Ministru. Nu am înțeles motivația și nici cui servește această întârziere ci doar faptul că anumite decizii se iau în funcție de anumite percepții, ceea ce înseamnă că toată munca depusă până acum nu ține cont de procedura legii sportului.

Am oferit toată documentația în plus, necesară MTS pentru soluționarea cererii de recunoaștere. Am arătat că cererea noastră se referă la un sport cu profil amator, practicat de un număr mare de sportivi în condiții de siguranță, existența unui cadru competițional ce oferă siguranța sportivilor, atât prin protecțiile pe care aceștia le poartă cât și prin măsurile medico-sportive și prin controlul anti-doping. Cu toate astea, chiar dacă comisia de recunoaștere a propus spre recunoaștere oficială a practicării acestei ramuri de sport, așa cum am înțeles noi din singura adresă trimisă din partea lor, conducerea MTS refuză să ne dea un raspuns.

Subliniez faptul că dorim să colaborăm cu MTS în dorința de a reglementa acest sport în România. Cererea noastră nu face obiectul unor finanțări. Orice întârziere a răspunsului, indiferent care va fi acela, ne aduce prejudicii foarte mari atât morale cât și financiare.

În acest interval de timp am încercat să aflăm care sunt motivele pentru întârziere, astfel încât să nu mai apelăm la instanță să rezolve această problemă.

În opina mea, nu mai este vorba doar despre o problemă de sport nerezolvată până acum, mai grav, este vorba de încălcarea drepturilor noastre. Este o discriminare la adresa comunității de MMA, iar asta vine din parte unei instituții care trebuie să promoveze valorile”, a declarat George Stanciu — președintele Clubului Sportiv Agon, inițiatorul cererii de recunoaștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.