Mai multe primării din România au decis că trebuie să ia măsuri pentru a-i încuraja pe tineri să facă măcar doi copii. Astfel, conducerile acestora s-au gândit să ofere prime de nuntă și bani pentru creșterea bebelușilor.

Statisticile arată ca populația României a scăzut dramatic, iar natalitatea are cel mai mic nivel înregistrat vreodată: sub 8 copii născuți la o mie de locuitori.

Primarul comunei Vlăsinești a hotărât să ofere tinerilor care vor să se căsătorească câte 500 de lei, ca ajutor de nuntă, și 200 de lei pe lună, timp de trei ani, pentru fiecare copil născut.

Și Consiliul Local din comuna Horia, judetul Constanta, a adoptat o hotărâre prin care fiecare tânără mamică este ajutata cu bani.

Pentru fiecare bebelus născut, mamele vor primi câte 300 de lei. De asemenea, liceenii primesc câte 150 de lei în fiecare lună.

Foarte mulți primari au anunțat că vor să pună în practică aceste recompense pentru a ajuta România și a crește nivelul natalității. Mai multe informații despre acest ajutor găsiți la primăria din localitatea de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.