148 de trenuri nu au plecat din gări. Condițiile meteo nu permit circulația feroviară

0

În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe, astfel încât să nu existe zone izolate pentru perioade mari de timp.

Menționăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme și pe parcursul zilei de miercuri și joi dimineața. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza Regionalelor București, Craiova, Brașov, Galați, Constanța, transmit reprezentanții CFR Călători printr-un comunicat de presă.

În Gara de Nord București intrările/expedierile trenurilor se realizează cu dificultate, din cauza stratului mare de zăpadă. Se înregistrează întârzieri estimate între 60 și peste 100 de minute, atât la sosire cât și la plecare. Aceste întârzieri vor scădea în funcție de normalizarea situației meteo.

A fost suplimentat numărul personalului care intervine la această oră pentru deszăperirea aparatelor de cale pe tot complexul de linii care asigură intrarea şi expedierea garniturilor în şi din Gara de Nord.

Deoarece intervenţiile pentru asigurarea fiecărui parcurs de intrare/expediere din Gara de Nord se operează individual pentru fiecare tren în parte, trenurile care trebuie să ajungă în Gara de Nord staţionează temporar în parcurs, astfel încât personalul feroviar să poată interveni pentru deszăpezirea şi curăţarea aparatelor de cale şi a liniilor.
De asemenea, există dificultăţi şi în pregătirea garniturilor şi scoatrea lor la peron pentru înscrierea în circulaţie.

Pe ruta București – Constanța se circulă cu plug antemergător.

În cursul acestei dimineți încercăm să realizăm o legătură dus de la București (9:30 plecare programată, 11h05 plecare reală) către Constanța și retur (07h30 plecare din Constanța; la ora 12.00 trecuse de Pod Cernavoda cu 206 minute întârziere).

De asemenea, și după-amiază încercăm să realizăm legătura dintre aceste orașe: către Constanța (19h00 plecare din București Nord) și către București Nord (20h30 plecare din Constanța).

Referitor la circulaţia trenului IR 1862, care circulă pe ruta Constanța – Fetești – Făurei – Iași, acesta a fost retras în Constanţa la ora 04.50. În cursul nopţii de 10/11 ianuarie, plugul locomotivei s-a rupt în urma impactului cu un corp străin aflat în gabarit, între stațiile Dorobanțu şi Medgidia. Călătorilor li s-a asigurat în gara Constanţa asistență, ceai și alimente. Pentru continuarea călătoriei, pasagerii au fost preluaţi de trenul suplimentar 12096 care a plecat din Constanța în cursul dimineţii, la ora 07:30 spre București, cu plug de zăpadă antemergător, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

LISTA trenuri anulate anulate în prezent pentru data de 11 ianuarie 2017: 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here