Adrian Curaj solicită Consiliului Naţional al Rectorilor măsuri ferme de apărare a integrităţii academice

0

cceprioritatipentrueducatiadinro-1448298625

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, a solicitat Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) să întreprindă demersurile necesare pentru apărarea integrităţii academice.

Potrivit documentului făcut public de Ministerul Justiţiei, o serie de profesori universitari şi conferenţiari au semnat recomandări pentru persoanele aflate în regim de detenţie, situaţie care cade sub incidenţa Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor.

Prin adresa nr. 8061/11.01.2016, ministrul Adrian Curaj a cerut CNR ca, în baza principiilor statuate de lege cu privire la autonomia şi responsabilitatea universităţilor, să solicite instituţiilor de învăţământ superior, la care cei în cauză sunt afiliaţi, o analiză punctuală a cazurilor.

O situaţie centralizată a măsurilor luate de fiecare universitate în parte va fi centralizată şi transmisă până la data de 11.02.2016. De asemenea, conducerea MENCS a solicitat Consiliului Naţional al Rectorilor şi punctul de vedere în raport cu această situaţie.

„Îmi exprim încrederea că instituţiile de învăţământ superior şi cercetare vor analiza cu celeritate cazurile, la nivelul consiliilor de etică, pentru a decide şi a lua măsurile care se impun”, a declarat ministrul Adrian Curaj.

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here