2609704_L2

Muzeul Federației Internaționale de Fotbal, pentru care au fost investite 128 milioane euro, își va deschide porțile la Zurich pe data de 28 februarie, la două zile după alegerea unui nou președinte al instanței mondiale a fotbalului, a anunțat, marți, FIFA, citat de AFP.

„Noi nu știm dacă noul președinte va participa la inaugurare”, a explicat Stefan Jost, directorul muzeului, precizând însă că „secretarul general interimar Markus Kattner va fi prezent”.

Ideea unui muzeu al FIFA a fost lansată de Joseph Blatter, președintele demisionar al Federației, suspendat opt ani pe data de 21 decembrie pentru o plată controversată de 1,8 milioane euro lui Michel Platini, președintele UEFA, suspendat și el opt ani.

Inaugurarea muzeului va interveni pe data de 28 februarie, la două zile după alegerea succesorului lui Blatter, în cadrul unui congres extraordinar organizat organizat în într-un moment în care FIFA este marcată de cel mai amplu scandal din istoria sa. Un mare număr de membri au fost reținuți sau puși sub control, pe fondul bănuielilor de corupție generalizată.

„Nu am putut ignora turbulențele. Dar nu este un muzeu consacrat personalităților, ci contribuției fotbalului în lume”, a precizat Jost.

Amenajat pe o suprafață de 3.000 m pătrați și trei etaje, muzeul va funcționa într-un imobil existent în centrul orașului Zurich și va expune numeroase obiecte ce retrasează istoria fotbalului, oferind iubitorilor „sportului rege” peste 5.000 de exponate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.