monica-macovei

Patru eurodeputați români au fost nominalizați pe lista scurtă pentru câștigarea titlului de europarlamentar al anului, în cadrul competiției MEP Awards 2016, potrivit site-ului dedicat acestor premii.

Laurențiu Rebega, din partea Grupului Europa Națiunilor și a Libertății (ENL), a fost nominalizat la categoria Agricultură.

Monica Macovei, din partea Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a fost inclusă pe lista scurtă la categoria Afaceri Externe.

Cristian Bușoi (grupul Partidului Popular European — PPE) a fost nominalizat la categoria Sănătate, în timp ce Claudia Țapardel, din partea grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), a fost inclusă pe lista scurtă la secțiunea Turism.

MEP Awards sunt acordate anual de publicația The Parliament Magazine membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-un anumit domeniu.

La ediția din 2016 există 19 categorii. Gala de premiere va avea loc la 16 martie.

În 2015, Victor Negrescu (PSD) și Adina Vălean (PNL) s-au numărat printre câștigătorii premiilor pentru cei mai activi europarlamentari din 2014. Victor Negrescu a fost desemnat europarlamentarul anului la secțiunea Agenda Digitală, iar Adina Vălean — la secțiunea Energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.