5G

Ministerul Industriei și Tehnologiei Informațiilor din China a anunțat că a demarat programul de cercetare și probe de rețea pentru telefonia de ultimă generație 5G, cu scopul de a începe comercializarea din 2020, conform agenției Xinhua, citată de EFE.

Faza experimentală se va derula până în 2018 și, ulterior, firmele locale de telecomunicații vor încerca să comercializeze rețeaua.

China are 905 milioane de utilizatori de Internet pe mobil, dintre care mai puțin de jumătate, 380 milioane, utilizează tehnologia cea mai avansată în acest moment, 4G, care, în principiu, nu a introdus mari schimbări comparativ cu 3G, cu excepția unei viteze mai mari.

China și alte țări au în vedere ca următoarea generație de telefoane mobile să fie capabilă să proceseze datele cu mai mare viteză pentru a da posibilitatea utilizării unor avansuri tehnologice precum proiecțiile de holograme, în trei dimensiuni, sau interconectarea telefonului mobil cu alte aparate de uz cotidian.

Se așteaptă ca anul acesta sau anul următor firmele multinaționale să se reunească pentru a analiza standardele internaționale pentru dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.