obb

Președintele Barack Obama și-a apărat cu tărie joi seara măsurile sale de „bun simț” pentru o încadrare mai bună a armelor de foc, care fac aproximativ 30.000 de victime pe an în SUA, informează France Presse.

„Respect dreptul de a purta armă, respect oamenii care doresc să dețină o armă pentru a se proteja sau pentru vânătoare, dar este logic să fac totul pentru a evita ca armele să cadă în mâini nepotrivite”, a declarat președintele american la CNN. „Nu vom elimina violența din cauza armelor, dar o putem reduce”, a adăugat el în debutul unei emisiuni numite „Guns in America”, transmisă în direct de la Universitatea George Mason din Fairfax (Virginia, est).

Foarte puternicul lobby american al armelor, National Rifle Association (NRA), a refuzat să participe la această emisiune. „RA nu vede niciun motiv să participe la o operațiune de relații publice orchestrată de Casa Albă”, a declarat Andrew Arulanandam, purtător de cuvânt al organizației care revendică aproximativ cinci milioane de membri în Statele Unite.

Barack Obama, care a spus că nu a deținut vreodată o armă de foc, a ironizat această organizație care apără dreptul de a purta arme, dar refuză să participe la o dezbatere pe acest subiect. „Sunt pregătit să vorbesc cu ei, dar conversația trebuie să se bazeze pe fapte și adevăruri, nu pe o ficțiune de genul <<Obama încearcă să confiște armele>>”, a afirmat președintele SUA.

Obama a prezentat marți, într-un discurs cu o mare încărcătură emoțională, o serie de măsuri vizând în particular redresarea unor deficiențe în sistemul actual privind controlul antecedentelor judiciare și psihiatrice ale cumpărătorilor de arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.