orban

Uniunea Europeană ar trebui să construiască o linie de protecție de-a lungul frontierelor de nord ale Greciei pentru a opri fluxul de migranți, întrucât acordul semnat cu Turcia nu va pune capăt acestui val, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu la postul public de radio, informează Reuters și MTI.

„Cred că următoarea linie de apărare pe care trebuie să o ridicăm va fi la frontiera de nord a Greciei”, a afirmat Viktor Orban, a cărei țară a fost primul stat din Uniunea Europeană care a construit un gard, la granița de sud, pentru a opri intrarea migranților.

Conform premierului Viktor Orban, Bulgaria, unul din vecinii nordici ai Greciei, ar trebui admisă în Spațiul Schengen, iar Macedonia, un alt vecin nordic al Greciei, ar trebui să primească sprijin financiar și alte forme de asistență pentru a întări linia de protecție în fața migranților.

„Nu cred că acordul cu Turcia va fi suficient prin el însuși”, a mai susținut Viktor Orban, estimând că în 2016 o problemă decisivă va fi aceea dacă europenii vor înțelege că nu este suficientă doar încetinirea valului de migrație, necesară fiind stoparea sa cu totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.