o-ANGELA-MERKEl

Cancelarul german Angela Merkel va primi Medalia Internațională a celor Patru Libertăți pentru felul în care a gestionat diverse crize în Europa, informează DPA.

„În contextul actualei crize a imigranților și refugiaților, Angela Merkel este angajată în datoria umanitară a Europei de a-i proteja pe cei care zboară de războaiele și conflictele din Orientul Mijlociu, Africa și Asia”, conform unui comunicat de presă transmis miercuri de Roosevelt Foundation, care promovează valorile acestui premiu.

Totodată, Angela Merkel a jucat un rol crucial în gestionarea crizei financiare în Uniunea Europeană și a condus negocierile în vederea obținerii unei soluții diplomatice la criza ucraineană, se arată în comunicatul de presă

Medalia Internațională a celor Patru Libertăți este oferită persoanelor și organizațiilor dedicate libertății de exprimare, libertății religioase, libertății de a dori și libertății de a nu te teme. Valorile sunt inspirate dintr-un discurs al fostului președinte american Franklin Delano Roosevelt din 1941.

Printre personalitățile care au primit această medalie se numără foștii președinți americani Harry S. Truman și Jimmy Carter, precum și fostul președinte sud-african Nelson Mandela.

Premiul ar urma să îi fie înmânat Angelei Merkel în aprilie la Middelburg, în Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.