euroo

Prețurile producției industrială au scăzut cu 0,2% în zona euro și cu 0,3% în Uniunea Europeană în luna noiembrie 2015, comparativ cu octombrie 2015, România fiind singurul stat membru UE în care prețurile producției industriale au stagnat de la o lună la alta, arată datele publicate, miercuri, de Eurostat.

Conform Eurostat, în luna noiembrie 2015, cele mai mari scăderi ale prețurilor producției industriale au fost consemnate în Cipru (minus 1,6%), Estonia (minus 1,1%) și Danemarca (minus 0,9%) iar cele mai mari creșteri au fost consemnate în Malta (0,3%), Irlanda, Franța, Letonia și Slovacia (toate cu o creștere de 0,2%).

În ritm anual, luna noiembrie 2015, comparativ cu luna similară a anului precedent, prețurile producției industriale au scăzut cu 3,5% în Uniunea Europeană și cu 3,2% în zona euro. Toate statele membre au înregistrat o scădere a prețurilor producției industriale în ritm anual, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Lituania (minus 9,0%), Olanda (minus 8,1%) și Marea Britanie (minus 7,0%).

În România, prețurile producției industriale au scăzut cu 2,3% în ritm anual.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), prețurile producției industriale cumulat pe piața internă și externă au scăzut cu 2,6%, în noiembrie 2015 comparativ cu aceeași lună de anul precedent. Pe piața internă, prețurile s-au diminuat cu 2,3% comparativ cu noiembrie 2014, iar pe piața externă cu 3,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.