vladimir-putin1

Păstrarea valorilor tradiționale constituie una din componentele esențiale ale securității naționale a Rusiei. Un astfel de punct este cuprins în noua strategie de securitate națională a Federației Ruse, document semnat de președintele Vladimir Putin la sfârșitul anului 2015.

„Păstrarea și protejarea valorilor tradiționale, de ordin spiritual și moral, ca fundament al societății ruse, educația copiilor și a tinerilor în spiritul acestor valori reprezintă unul din obiectivele strategice pentru asigurarea securității naționale”, se arată în documentul menționat, citat de pravoslavie.ru.

„Valorile de ordin spiritual și moral înseamnă prioritatea spiritului asupra a ceea ce este material, protejarea vieții umane, drepturile și libertățile omului, familia, munca creatoare, slujirea patriei, umanismul, milostenia, dreptatea, ajutorul reciproc, unitatea istorică a popoarelor Rusiei, continuitatea istoriei patriei noastre”, se mai precizează în noua strategie de securitate națională a Federației Ruse.

În același document se face referire și la amenințările la adresa securității naționale a Rusiei în domeniul culturii.

„Expansiunea culturală și informațională străină, inclusiv promovarea unor producții de slabă calitate a culturii de masă, promovarea permisivității și a violenței, intoleranța rasială și religioasă, scăderea rolului limbii ruse în lume și a calității predării ei în Rusia și în străinătate, încercările de falsificare a istoriei Rusiei și a lumii — toate aceste reprezintă amenințări la adresa securității naționale în domeniul cultural”, se menționează în documentul rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.