hemp_seed_1
Dacă îți place să mănânci sănătos, semințele de cânepă nu trebuie să lipsească din alimentația ta, fiind singurul aliment cunoscut care conține rația perfectă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6 1:3. Această plantă este una dintre cele mai vechi plante consumate, fiind cultivată de peste 12000 ani.

Din întreaga varietate de semințe comestibile, semințele de cânepă reprezintă singura sursă de proteine asimilate complet de organismul uman. 65% din conținutul total de proteină din sămânța de cânepă o constituie proteina globulară numită edestina. Aceasta, ușor de digerat, este secretul unui sistem imunitar sănătos, deoarece are abilitatea de a stimula producerea de anticorpi.

Totodată, sunt bogate în vitamine, minerale, acizi grași esențiali și antioxidanți. Cânepa conține 30% ulei și 80% din acizii grași esențiali, acid linoleic, omega-6. Profilul de amino-acizi conținut este aproape de nivelul prezent în sursele comune de proteine precum carne, lapte, ouă și lapte de soia.

Toată această bogație de vitamine, aminoacizi, antioxidanti și minerale sprijină creierul și celulele din corpul nostru, previne deteriorarea mitocondriilor.

În semințele de cânepă acizii grași esențiali omega 6 și omega 3 sunt prezenți în raportul ideal care menține vasele curate, prevenind apariția bolilor cardio-vasculare.

Fibrele din semințele de cânepă îmbunătățesc tranzitul intestinal, previn și combat constipația și scad colesterolul.

Beneficii
Hipertensiune. Prezența magneziului te ajută să „ții în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii grași omega 6 și omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema grăsimilor nesănătoase pentru viața arterelor.

Diabet
. Pentru diabetici, indexul glucemic al semințelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conținutului scăzut de carbohidrați. Semințele sunt, totodată, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorțeala și înțepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

Artrita reumatoida
. Acizii grasi omega 3 ajuta la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substante antiinflamatoare care functioneaza asemenea hormonilor. Semintele de canepa ofera acizii grasi vitali in tratarea pe termen lung a afectiunilor artritice.

Menținerea echilibrului hormonal
. Cânepa e singura sămânță comestibilă care conține acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale și ale menopauzei. Datorită profilului acizilor grași din cânepă, ea este sursa cea mai adecvata de AGL pentru consumul pe termen lung.

Oboseală, stres
. Magneziul și proteinele de calitate din semințele de cânepă te ajută să te hrănești corect în perioadele de solicitare intensă și să îți păstrezi echilibrul în situații de stres.

Sarcină, alăptare
. Conținutul nutritiv bogat recomandă semințele de cânepă în dieta viitoarelor mămici și a mămicilor care alaptează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.