Claude_Monet_-_La_chapelle_de_Notre-Dame-de-Grâce,_Honfleur

Un tablou realizat de Claude Monet în 1864, „La Chapelle de Notre-Dame de Grace, Honfleur”, a devenit cea mai scumpă pictură achiziționată la o licitație din China, fiind vândut cu 20,7 milioane de yuani (2,9 milioane de euro, 3,2 milioane de dolari), informează luni EFE.

Licitația a fost organizată la sfârșitul săptămânii trecute de firma Xiling Yinshe, în orașul Hangzhou, provincia Zhejiang, iar pânza impresionistului francez a obținut cel mai mare preț dintre toate cele 12 obiecte de artă puse în vânzare cu această ocazie, potrivit agenției Xinhua.

Au mai fost adjudecate, printre altele, o natură moartă a pictorului italian Giorgio Morandi, care s-a vândut pentru 9,43 milioane de yuani (1,3 milioane de euro), precum și o lucrare a pictorului francez Paul Gauguin, „Deux vaches dans le pré”, pentru care s-au obținut 6,67 milioane de yuani (940.900 euro).

EFE reamintește că, în luna aprilie 2015, un vas de ceramică pictat de Pablo Ruiz Picasso, „Grand vase aux danseurs”, s-a vândut, în cadrul licitației organizate de filiala locală a Christie’s, pentru 3,03 milioane de yuani (450.199 euro, 488.511 dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.