nuferi Delta Dunarii

Astăzi, 29 iunie 2015, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării, iar sloganul propus pentru acest an de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) este „Fii ACTIV”.

La inițiativa ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), în fiecare an, pe 29 iunie, se serbează Ziua Internațională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj cu prilejul acestei sărbători în care precizează că de Ziua Internațională a Dunării trebuie să ne reamintim de rolul vital pe care fluviul îl are în viața noastră:

„Dunărea reprezintă un veritabil liant pentru state și comunități, o punte de legătură între oameni și natură. Este sursă de hrană și apă pentru satele și orașele riverane, mijloc de transport și de producție de energie, habitat pentru numeroase specii de plante și animale, dar și sursă a unor provocări cu caracter transnațional, ca poluarea sau inundațiile. O recunoaștere a rolului esențial pe care fluviul îl constituie pentru statele riverane a fost adoptarea, în 2011, a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), o inițiativă lansată România și Austria pentru a crea o platformă de cooperare consolidată care să contribuie la realizarea coeziunii economice, sociale şi teritoriale a statelor din regiune”, se arată în mesajul MAE.

Detalii despre evenimentele organizate pentru marcarea Zilei Dunării în România sunt disponibile pe site-ul www.danubeday.org/romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.