VICTOR

Prim-ministrul Victor Ponta a salutat marți estimările Fondului Monetar Internațional referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României pentru acest an și anul viitor.

„Vești de la FMI — România merge mai bine decât se preconiza!”, a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, adăugând că se așteaptă ca pentru aceste rezultate liderii Opoziției să îi ceară din nou demisia.

FMI a revizuit, în creștere, estimările referitoare la avansul PIB al României pentru acest an și anul viitor, până la 3,4%, respectiv 3,9%, conform celui mai nou raport World Economic Outlook publicat, marți, de instituția financiară internațională.

„Sper ca acum să se termine cu discursul mincinos și populist al PNL/PDL. Lăsați-ne pe noi să ne ocupăm de economie și finanțe, voi vă vedeți de scandal!”, a mai scris premierul pe Facebook, făcând trimitere la Raportul asupra Stabilității Financiare a României.

Documentul citat arată că stocul de datorie externă a României a continuat să se diminueze în perioada decembrie 2013 — iunie 2015 și a atins un nivel de 91 miliarde euro.

„În structură, datoria externă a sectorului public și a autorităților monetare s-a diminuat cu 7%, ca urmare a plății unei părți importante a împrumutului către FMI, conform acordului de finanțare a României cu organismele internaționale”, se mai menționează în Raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.