GANDUL LIVE - VICTOR PONTA - FLORIN GEORGESCU

Premierul Victor Ponta a reamintit opiniei publice că el nu a fost de acord cu ordonanța privind salariile demnitarilor, dar nu a vrut să producă un nou scandal politic și să dea impresia că scopul lui este acela de a se răzbuna pe președintele Iohannis.

„S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun şi că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: unu, însemna să abrog un lucru făcut cu bună credinţă de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situaţie penibilă şi, doi, – că asta a fost şi opinia şi a lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi şefi de coaliţie – părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Nu mi-am schimbat părerea, dar am înţeles punctul de vedere al colegilor mei şi am pus bani acolo”, a precizat Ponta.

Victor Ponta a declarat că Guvernul și-a asumat ordonanța pentru a evita un nou scandal pe scena politică.

„Eu am ţinut cont, domnul Dragnea e acum preşedintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. Opinia lui Liviu Dragnea a fost că ne asumăm, decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis şi îi tăiem salariul. De altfel, astăzi, câţi bani a cerut Administraţia Prezidenţială pentru cheltuieli suplimentare atât i-am dat, niciun leu mai puţin, ca să nu se spună ‘Ponta îi taie banii lui Iohannis’ şi alte lucruri care sunt destul de meschine”, a subliniat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.