ponta-

Victor Ponta a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat, deoarece este cercetat penal. Premierul a subliniat că în fruntea partidului rămâne ministrul Rovana Plumb. 

Redăm mesajul postat de premier pe Facebook:

„Stimați colegi, prieteni și camarazi politici,
Sunt din 2002 membru PSD și sunt convins că întreagă mea viață politică se va desfășura doar alături de acest partid și de valorile pe care le reprezintă. Vreau să va mulțumesc încă o data dvs. și tuturor membrilor PSD pentru onoarea supremă pe care mi-ați făcut-o în 20 Februarie 2010 atunci când m-ați ales că lider al vostru.
Deși erau momente cumplit de grele pentru partid și pentru țara, am reușit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din așteptările românilor care ne-au votat. Ați fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastră ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant.
Am reușit împreună să obținem cel mai mare număr de aleși locali, parlamentari și europarlamentari din istoria noastră că partid. Ne-am comparat în performanțe electorale și de guvernare cu momentele în care Partidul nostru a fost condus de Ion Iliescu și Adrian Năstase și am reușit să păstrăm PSD că principală forță politică în România – singurul reprezentant legitim al social-democrației. Dar sunt conștient și responsabil de faptul că am pierdut din nou alegerile prezidențiale din 2014, chiar dacă am obținut cel mai mare număr de voturi din anul 2000. Este o realitate și o provocare pentru noi în viitor!
Până atunci, însă, urmează anul 2016 – un alt an extrem de important pentru PSD și pentru România! Bătălia va fi foarte dură pentru că, iată, toți cei care au slujit și au reprezentat Regimul Băsescu revin azi în funcții și fac ceea ce știu alături de Klaus Iohannis. Iar cei care în mod naiv credeau în noiembrie că „si-au luat țara inapoi” încep să înțeleagă că, de fapt, alții au profitat de ei că să pună iar stăpânire pe România!
PSD a fost și va fi mereu singurul partid în care am activat politic, pe care îl iubesc și cu care mă voi mândri mereu. Am încercat să fiu un plus pentru partid și un lider cu care să va mândriți. Nu am considerat niciodată că poziția sau funcția mea personală sunt mai importante decât imaginea și performanță partidului.
Avem de partea noastră rezultatele incontestabile ale guvernării: creștere și dezvoltare economică, am restituit pensii și salarii, am relansat fondurile europene, investițiile în școli, spitale și infrastructura. Și cred cu tărie că Guvernarea alături de UNPR și ALDE este performantă și în folosul României. Iar toată enrgia și puterea mea le voi dedică actului de guvernare.
Există însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum!
Pentru a nu lasă că această situație să afecteze PSD, va aduc la cunoștință decizia mea de nu mai ocupă nicio funcție de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse (în ce mă privește nu funcționează prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituție!). În cazul în care nu voi avea o soluție a justiției în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcție și voi luptă din simplă și onorantă calitate de membru de partid. Am toată convingerea și încrederea că Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea și ceilalti colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului în aceasta perioadă, iar eu imi voi face alaturi de ei, ca Prim Ministru și membru de partid, datoria față de PSD și față de milioanele de români care au fost și sunt alături de noi.”, a spus Ponta pe Facebook.

Revenim cu detalii.

3 COMENTARII

  1. Gresit.Cred ca nu trebuia .Borfasii care au transformat tara intr un camp de razboi jubileaza.Cei din fostul PNL (mici copiii)vare nu au fost in stare sa conduca singuri niciodata dusi cu lesa se vor trezii Lupta yrebuie dusa.Nastase a facut puscarie politica Ponta probabil la fel pe cand BORFASI liberali care vand tara o duc bine fura si prospeta

  2. Prevad un eveniment major urmare a acestei miscari. Ponta stie ceva ce noi inca nu stim. O sa aflam in urmatoarele zile. Sa speram ca se lasa cu arestati si cazut guverul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.