113303_1

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă faţă de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în prezent vicepreşedinte ANAF şi director general al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

În vara anului 2010, suspectul Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei, arată un comunicat al DNA.

Romeo Florin Nicolae a fost citat în calitate de suspect, el venind la DNA însoțit de avocatul Alexandru Chiciu.

La intrarea în sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a făcut „niciodată” ceva ce să i se poată reproșa.

Pe 1 august 2013, Romeo-Florin Nicolae, şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost numit de premierul Victor Ponta la conducerea nou-înfiinţatei Direcţii Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.