sorin-oprescu.n21uh8xcm9

Tribunalul București va judeca în 20 octombrie cererea formulată de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu.

Pe data de 9 octombrie, Curtea de Apel București a decis ca Sorin Oprescu să rămână în continuare în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Magistrații au respins contestația lui Sorin Oprescu la decizia Tribunalului București prin care i-a fost prelungită arestarea preventivă cu 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.

Totodată, primarul suspendat al Capitalei a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.