oprescu

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Sorin Oprescu a fost prezent, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, unde judecătorii au analizat cererea DNA de prelungire a arestului preventiv pentru Oprescu şi ceilalţi inculpaţi din dosar.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu.

Instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis ca Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Romeo Albu să rămână în arest al domiciliu încă 30 de zile.

Procurorii DNA au motivat că o eventuală lăsare în libertate a edilului suspendat ar putea periclita cursul acestei anchete.

Pe de altă parte, avocații au susținut că sunt indicii noi care ar putea duce la eliberarea lui Sorin Oprescu, însă instanța nu a ținut cont, până în acest moment, de ele.

Avocatul Viorel Mocanu a susținut, la Tribunalul Bucureşti, că starea de sănătate a edilului suspendat, inculpat într-un dosar de corupţie, s-a degradat în ultimele două săptămâni.

„Domnul Oprescu a dat declarații în sala de judecată, acesta fiind și motivul pentru care a dorit să fie externat în cursul zilei de ieri, ca să fie astăzi prezent și să-și susțină punctul de vedere în fața magistratului care urmează să decidă asupra măsurii preventive. Astăzi, este gata raportul în ceea ce privește analizele. Contrar surselor dumneavoastră, care au susținut că este sănătos, ceea ce știm noi este total opus. Urmează un alt set de investigații. Starea de sănătate a fost degradată în ultimele 15 zile în Arestul Central. Este posibil să fie internat din nou și nu doar la același spital, ci la alt spital, în funcție de ce decid medicii”, a precizat avocatul lui Sorin Oprescu.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de edilul suspendat al Capitalei, cât şi de ceilalţi şapte inculpaţi din dosar.

Conform DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, potrivit DNA, din acte de corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.