Traian Băsescu a susținut, vineri, întrebat dacă va candida la preşedinţia Republicii Moldova, că îi ajung cei zece ani ca preşedinte al României.

„Constituţia dă voie la doar două mandate. În Republica Moldova (să candidez-n.r.)? M-ai încurcat. Acum în octombrie, în Republica Moldova. Discutăm altă dată. Îmi ajung şi mie zece ani, că nici România nu este o ţară uşoară, să ştii”, a răspuns Băsescu, întrebat de o tânără dacă va candida la preşedinţia Republici Moldova, în cadrul unei întâlnirii la sediul PMP cu peste 150 de tineri basarabeni, veniţi la Bucureşti prin programul „Cunoaşte-ţi ţara”.

Fostul președinte a ținut să precizeze că se simte în egală măsură cetăţean al Republicii Moldova şi cetăţean al României.

Traian Băsescu a mai menționat că România nu face o favoare Republicii Moldova dacă îşi doreşte unirea.

„PMP este singurul partid care are în program ca obiectiv de ţară unirea României cu Republica Moldova. Vreau să înţelegeţi un lucru: România nu face o favoare Republicii Moldova dacă îşi doreşte unirea. Şi România are nevoie de Republica Moldova la fel cum Republica Moldova are nevoie de România. Este o soluţie care rezolvă problemele ambelor ţări”, a susţinut liderul PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.