2010_12_15_22198_rsz

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat că problema Codului Fiscal a fost abordată greșit, dar până la urmă va fi adoptat.

„Cred că va fi adoptat acest Cod fiscal. M-am uitat la asigurările date de Mihalache că preşedintele nu-l va ataca la Curtea Constituţională. Cred că a fost şi poziţia BNR care l-a influenţat pe preşedintele Iohannis. Nu sunt de acord cu ce a făcut BNR, pentru că nu era treaba lor, era treaba Consilului Fiscal”, a spus fostul președinte.

Băsescu a precizat că datoria lui Iohannis era să cheme Guvernul la consultări și să dezbată Codul pe cifre.

„În ceea ce priveşte întoarcerea Codului fiscal, sunt de acord cu Iohannis, bazat pe cuvântul prudenţă. Abia am trecut prin ce am trecut. Am apreciat prudenţa. Ce resping la Iohannis a fost faptul că nu a chemat Guvernul: veniţi cu nişte cifre. Trebuia să cheme Guvernul, cum l-am chemat eu pe Ponta, care a venit cu doamna ministru de Finanţe în problema CAS. Instituţional, să nu consulţi Guvernul înainte de a trimite înapoi e o greşeală, dar este corect gestul de a-l trimite înapoi”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că atitudinea BNR față de această problemă a fost nepotrivită.

„M-a deranjat intervenţia BNR în care s-a pus el cloşcă pe Codul Fiscal, în condiţiile în care nu au atribuţii pe fiscalitate, iar, pe de altă parte, motivarea pe care au dat-o crizei din 2009, care este necinstită. Criza din 2009-2010 nu a fost datorită introducerii cotei unice”, a concluzionat Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.