băsescu traian

Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu a crezut că este posibil ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, sugerând că premierul britanic David Cameron este responsabil.

De asemenea, fostul președinte este de părere că este momentul ca statele care au rămas în Uniunea Europeană să dea dovadă de solidaritate deplină.

„Ce ai făcut, David Cameron ? Nu am crezut că este posibil. Marea Britanie părăseşte UE. Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum în care 46 milioane oameni au fost chemaţi să dea un vot într-o chestiune extrem de complicată, pe care foarte puţini dintre votanţii britanici au înţeles-o. Marea majoritate a votat în deplină necunoştinţă de cauză asupra mecanismelor şi consecinţelor părăsirii UE”, a scris fostul șef al statului, pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu mai spune că procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani şi se întreabă oare cât de „unit” va mai rămâne şi Regatul Unit ?

„Este momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi”, a mai scris fostul preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.