36091ede827749e0111b53ef7164a9fc_XL

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat vineri din nou la Parchetul General, în dosarul în care este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în legătură cu afirmațiile sale la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea.

Fostul preşedinte a fost citat de procurori, pentru a da o declaraţie, după ce, pe 2 septembrie, aceştia au schimbat încadrarea faptei de care este acuzat Băsescu faţă de Gabriela Firea, din şantaj în ameninţare.

Întrebat ce va declara la procurori, fostul președinte a precizat că „depinde de ce vor întreba aceștia”.

În fața Parchetului se află un grup de persoane care scandează lozinci de susținere a fostului președinte, dar și împotriva acestuia.

Fostul preşedinte a fost chemat şi pe 2 septembrie la Parchet pentru a fi anunţat de schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este urmărit în acest dosar.

El a anunţat atunci, la plecare, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că a fost schimbată încadrarea juridică în dosarul său, din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de până la un an, în timp ce pedeapsa pentru şantaj este de la un an la cinci ani de închisoare, conform noului Cod penal.

„Nu mai e şantaj, e ameninţare. Se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la trei luni la un an, vedem. Înseamnă că, uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr.”, a afirmat atunci Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.