raja-ampat-6

Descoperă 5 locuri magnifice de pe Terra. Află ce i-a determinat pe oameni să afirme acest lucru. 

Există astfel de locuri la care mulți dintre noi nici măcar nu visăm, deoarece ele sunt dificile de accesat, sau sunt puțin cunoscute și atît de îndepărtate de lumea civilizată încât este foarte greu și chiar uneori imposibil, de a ajunge acolo.

Muntele Bromo

Bromo_by_mazrobby

Muntele Bromo este situat în Indonezia, în regiunea Tengger. Are în componența sa câțiva vulcani care erup în mod constant, fără să pună însă în pericol viețile celor care locuiesc în apropiere.
Bromo oferă priveliști excepționale în timpul zilei sau la apus, atrăgând mii de turiști curioși.
De cele mai multe ori, conurile vulcanilor sunt înconjurate de o ceață deasă, iar peisajul pare desprins de pe o altă planetă.
O legendă indoneziană relatează despre o prințesă care și-a aruncat copilul în craterul unui vulcan sperând ca astfel să recâștige bunăvoința zeilor. În zilele noastre, o procesiune care comemorează sacrificiul făcut de prințesa Roro Ateng are loc în fiecare an, cu ocazia zilei de naștere a acesteia.
În prezent, mii de pelerini urcă Muntele Bromo din Insula Java pentru a aduce ofrande spiritelor muntelui. Este o experiență de neuitat.

Raja Ampat

raja

Raja Ampat este un adevărat paradis tropical amplasat în porțiunea de nord-vest a Insulei Noua Guinee. Este o insulă splendidă, înconjurată de mici insulițe pretutindeni, plaje curate și o apă de cristal. Recifurile de corali ale insulelor adăpostesc mii de specii de pești, o faună şi o floră de nedescris. Îndepărtarea de lumea civilizată, accesul dificil permit naturii să își păstreze aspectul ei sălbatic.

Lacul Saiful Muluk

Saiful_Muluk5

În nordul văii Kaghan, lângă Naran, în Pakistan, se află, la 3,224 de metri deasupra nivelului mării, Lacul Saiful Muluk, unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume. Lacul este legat de numeroase legende cu zâne care coboară sub clar de lună și sporesc frumusețea locului.

Insula Komodo

Komodo-Island

Insula Komodo este o insulă ce aparține de provincia Nusa Tenggara de Est a Indoneziei. Ea ocupă o suprafață de 390 km² și are peste 2000 de locuitori. Considerat în unanimitate drept atracția principală a magicului tărâm indonezian, Komodo își datorează faima unor creaturi unice pe fața pământului: înspăimântătorii varani. Pe insulă se află Parcul Național Komodo în care trăiesc cei mai mari varani din lume.

Lacul Toba

551_Lake-Toba-Indonesia

Lacul Toba este situat în partea nordică a Insulei Sumatra, la sud de principalul oraș al acesteia, Medan. Are aproape 100 km lungime și este cel mai mare bazin de apă dulce de pe insulă, precum și unul dintre cele mai mari lacuri de origine vulcanică de pe glob.
Lacul Toba si-a primit denumirea de la cel mai puternic vulcan din lume, cel despre care se spune că a avut cea mai distrugătoare erupție din ultimele 25 de milioane ani. Acest lac oferă un peisaj superb, un colț de paradis. Peisajele de origine vulcanică din preajma lacului Toba constituie o adevărată atracție pentru turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.