goji

Toți știm că antioxidanții sunt foarte importanți pentru sănătatea organismului. Aceștia sunt cei mai importanți în prevenirea bolilor și chiar a cancerului. Fructele goji conțin numeroase substanțe nutritive și antioxidanți puternici care îmbunătățesc calitatea sănătății noastre.

Goji este un arbust cultivat în nordul Chinei de mai mult de 2000 de ani. Fructele goji au culoarea roșie sau portocaliu aprins, iar gustul lor este între cel de smochine, cireșe și zmeură.

Uite câteva dintre beneficiile fructelor goji:

1. Așa cum știm, fructele goji sunt bogate în antioxidanți, în mod special în carotenoizi și zeaxanthin. Acești carotenoizi sunt de mare ajutor în protejarea retinei oculare și îmbunătățirea vederii la persoane care au peste 65 de ani.

2. Fructele goji sunt de asemenea o alegere bună pentru protejarea ficatului și a rinichilor.

3. Un beneficiu foarte important al acestor fructe este că ajută la întărirea sistemului imunitar și la păstrarea stării de sănătate.

4. Polizaharidele din aceste fructe fac minuni pentru glanda hipofiză și stimulează eliberarea hormonului de creștere (HGH).

5. Fructele goji au de asemenea o mare capacitatea de absorbție a radicalilor de oxigen, foarte importantă în prevenirea oxidării și păstrării stării celulelor și, implicit, în prevenirea îmbătrânirii celulare.

6. Fructele goji previn stările de oboseală și surmenaj. Sunt foarte bune și în ameliorarea migrenelor și insomniilor.

7. Cercetările au arătat și că fructele goji sunt foarte eficiente în creșterea fertilității și îmbunătățirea funcției sexuale, mai ales la bărbați.

8. Fructele goji sunt foarte bune în îmbunătățirea circulației sangvine și ajută la prelungirea duratei de viață.

9. Cu conținutul lor mare în vitamine și minerale, acestea reduc tensiunea arterială și colesterolul.

10. Cei care fac adesea exerciții de fitness consumă în mod regulat goji pentru că ajută la pierderea în greutate și la tonifierea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.