Broad-exterior

Un nou muzeu de artă intitulat „The Broad” a fost inaugurat duminică la Los Angeles, cuprinzând o colecție de 2000 de lucrări achiziționate de miliardarii filantropi Eli și Edythe Broad și care reprezintă una din cele mai importante colecții de artă contemporană de după război, conform „The Economist”.

Colecția, ale cărei lucrări au fost adunate timp de peste 50 de ani, reunește lucrări ale unor artiști contemporani de top de la Jean-Michel Basquiat la Andy Warhol.

Untitled, 1981 acrylic and mixed media on canvas 81 x 69 1/4 inches The Eli and Edythe L. Broad Collection, Los Angeles © 2011 The Estate of Jean-Michel Basquiat/ADAGP, Paris/ARS, New York Photography credit: Douglas M. Parker Studio, Los Angeles

Printre cele mai importante exponate ale muzeului se numără cele ale fotografei americane Cindy Sherman și colecții semnificative din operele pictorului pop-art american Roy Lichtenstein.

6ae0a4cb1c8bb718d16a5b10839e04f2

30b8918a6c2a2d7000344c8d5ca0c853

Totodată, muzeul se mândrește, de asemenea, cu o vastă colecție de lucrări ale artiștilor contemporani germani, între care Joseph Beuys, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Thomas Struth și Imi Knoebel.

UNITED STATES - FEBRUARY 08: Eli Broad, billionaire philanthropist and art collector, poses for a photo at the Broad Contemporary Art Museum, a new building at the Los Angeles County Museum of Art in Los Angeles, California, U.S., on Thursday, Feb. 7, 2008. The billionaire philanthropist Eli Broad has done the Los Angeles County Museum of Art a good turn. He gave it $50 million to build a special home for contemporary art -- and did it without sandbagging the institution with the burden of his overblown collection. (Photo by Jonathan Alcorn/Bloomberg via Getty Images)

Prima expoziție din colecțiile muzeului este o prezentare cronologică a artiștilor americani, începând cu Andy Warhol și Robert Rauschenberg și continuând cu artiști mai recenți, între care Takashi Murakami cu o pictură murală de mari dimensiuni inspirată de dezastrul de la Fukushima și un emoționant tablou intitulat „Cairo”, pictat de Julie Mehretu în 2013.

installation2013mehretu7

Întreaga colecție a muzeului este estimată la două miliarde de dolari, iar muzeul are o dotare inițială de 200 de milioane de dolari.

Colecția este prezentată într-o clădire nouă, asimetrică, ce dispune de 11.148 de metri pătrați de spații de expunere, înconjurată de o formă de fagure din beton alb, concepută de designerii de la firma de arhitectură „Diller Scofidio & Renfro” din New York. Clădirea este descrisă de vizitatori ca evocând un coral gigant sau un burete de mare.

Muzeul pare deja să fie de mare interes pentru public, atras și de politica sa de acces gratuit al vizitatorilor. De altfel, cu trei zile înainte de inaugurare, peste 85.000 de persoane rezervaseră deja bilete de intrare la muzeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.