Statuia-lui-Decebal

Unele dintre cele mai mari şi mai spectaculoase statui din lume au fost incluse într-un clasament de publicaţia Business Insider. În top figurează şi un obiectiv din România, cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Chipul lui Decebal, sculptat în stâncă pe malul Dunării, reprezintă una dintre cele mai impresionante statui din lume.

Statuia lui Decebal de la Porțile de Fier se află printre cele mai spectaculoase statui din lume, alături de Statuia Libertății, conform celor de la Business Insider.

Cea mai spectaculoasă porţiune a Dunării, în tot parcursul ei european, este la Cazane, lângă Drobeta Turnu Severin. Cel mai lung defileu natural din toată Europa pare tăiat cu o sabie imensă în stâncile care se înalţă peste Dunăre la înâlţimi de 200 m. În acest loc pitoresc se află o statuie spectaculoasă – chipul lui Decebal.

Această operă  apare alături de alte statui de mărimi impresionante din lume, datorită faptului că este cea mai înaltă sculptură din Europa, de 3 ori mai mare decât Colosul din Rhodos și doar cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertății.

Construcția operei a început în anul 1994 și, timp de 10 ani, s-a cioplit piatra cu dalta și ciocanul de o echipă de alpiniști pentru realizarea ei. Costul proiectului s-a ridicat la peste un milion de dolari, iar pentru modelarea stâncii s-a folosit peste o tonă de dinamită. Este doar în proporție de 60 % finalizată, pentru că istoricul Constantin Drăgan, finanțatorul ei, a murit, iar sculptura a rămas în această formă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.