sorin_oprescu

Tribunalul București a decis miercuri ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, să rămână în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Tribunalul i-a respins lui Sorin Oprescu o cerere de înlocuire a arestului cu o măsură mai ușoară, control judiciar sau arest la domiciliu.

Decizia nu este însă definitivă, iar primarul suspendat al Capitalei poate face contestație.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite. Totodată, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Sorin Oprescu a trimis o plângere la Ministerul Sănătății, în care solicita efectuarea de verificări în legătură cu tratamentul medical pe care îl primește în arestul Poliției Capitalei. În plângerea depusă de avocații săi, acesta îi cerea ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, să verifice dacă îi este respectat dreptul la

Conform Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.