SORIN OPRESCU

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în arest, au decis luni seara judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, care au analizat contestaţia acestuia la măsura arestului preventiv luată de Tribunalul Bucureşti în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită.

Decizia luată luni seară de judecătorul Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucureşti, este definitivă, astfel că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne pentru 30 de zile în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie.

Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie, iar atribuţiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmând să fie luată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să aleagă un primar interimar dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Pieptea de la PNL şi Dan Darabont de la PSD.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului Capitalei, a menționat, la finalul şedinţei de judecată de la Curtea de Apel, că Sorin Oprescu a precizat în faţa judecătorului că ştia din mai multe surse că de foarte mult timp i se pregăteşte ceva, dar nu şi-a luat nicio măsură de precauţie pentru că a fost întotdeauna deschis şi nu a avut nicio legătură cu fapte de corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.